Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie dyni Poltino
1 pierś z kurczaka
1 puszka fasoli białej drobnej
2 litry bulionu warzywnego
1 szklanka kapusty białej poszatkowanej
Łyżeczka suszonego lubczyku
Pół łyżeczki imbiru
Sól
Pieprz
1 pierś z kurczaka
1 puszka fasoli białej drobnej
2 litry bulionu warzywnego
1 szklanka kapusty białej poszatkowanej
Łyżeczka suszonego lubczyku
Pół łyżeczki imbiru
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
Bulion zagotować i wrzucić do niego umyta i pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka. Gotować około 8 minut. Następnie dodać dynię, kapustę oraz imbir i lubczyk. Wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Po tym czasie dodać fasolę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze przez 5 minut.
Smacznego :)
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0