Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie dyni Poltino
- 1 pierś z kurczaka
- 1 puszka fasoli białej drobnej
- 2 litry bulionu warzywnego
- 1 szklanka kapusty białej poszatkowanej
- Łyżeczka suszonego lubczyku
- Pół łyżeczki imbiru
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Bulion zagotować i wrzucić do niego umyta i pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka.
- Gotować około 8 minut. Następnie dodać dynię, kapustę oraz imbir i lubczyk.
- Wymieszać i gotować kolejne 10 minut.
- Po tym czasie dodać fasolę oraz doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze przez 5 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0