Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- Pół opakowania marchewki Poltino
- 200 gramów dzikiego ryżu
- 500 gramów mięsa mielonego
- 2 litry bulionu warzywnego
- 1 jajko
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1 kajzerka
Sposób przygotowania:
- Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie. Do bulionu warzywnego wrzucić brukselkę i marchewkę.
- Gotować do miękkości.
- Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, namoczoną i odsączona kajzerkę oraz paprykę słodką.
- Wyrobić na jednolita masę.
- Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i formować pulpeciki.
- Wrzucać je do bulionu z brukselką i marchewką.
- Gotować około 10 minut.
- Na końcu dodać ugotowany według instrukcji na opakowaniu dziki ryż.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0