Zupa z brukselką, klopsami i marchewką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • Pół opakowania marchewki Poltino
  • 200 gramów dzikiego ryżu
  • 500 gramów mięsa mielonego
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1 jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 kajzerka

Sposób przygotowania:

  • Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie. Do bulionu warzywnego wrzucić brukselkę i marchewkę.
  • Gotować do miękkości.
  • Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajko, namoczoną i odsączona kajzerkę oraz paprykę słodką.
  • Wyrobić na jednolita masę.
  • Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem i formować pulpeciki.
  • Wrzucać je do bulionu z brukselką i marchewką.
  • Gotować około 10 minut.
  • Na końcu dodać ugotowany według instrukcji na opakowaniu dziki ryż.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background