Chrupiące placuszki z kalafiora

0

Składniki:

2 opakowania kalafiora Poltino
Pół szklanki mąki
2 jajka
1 łyżeczka śmietany
2 ząbki czosnku
Pół pęczka koperku
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
 

Sposób przygotowania:

Kalafior ugotuj al dente i ostudź.

Kalafior rozdrobnij widelcem i dodaj mąkę, śmietanę, jajka oraz drobno starty czosnek i posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia się składników. Smaż placki na rozgrzanym na patelni oleju, na złocisty kolor po obydwu stronach.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.