Sałatka z pieczoną synią, serem i sezamem

0

Składniki:

1 opakowanie dyni w kostce Poltino
Dwie garści endywii kędzierzawej
120 gramów sera koziego
2 łyżki sezamu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka soku z limonki
Szczypta imbiru
Szczypta cynamonu
1 łyżka oliwy z oliwek
 

Sposób przygotowania:

Dynię wyłożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 8 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić.

W szklance wymieszać ze sobą sok z cytryny, limonki, oliwę z oliwek oraz imbir i cynamon.

Do miski włożyć upieczoną dynię oraz umyte listki endywii kędzierzawej. Dodać rozkruszony ser kozi oraz sezam. Całość skropić przygotowanym dressingiem i wymieszać. Sałatka gotowa.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.