Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie sałatki meksykańskiej Poltino
- 500 gramów mięsa mielonego
- 2 średniej wielkości cebule
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 150 gramów koncentratu pomidorowego
- 1 kostka rosołowo warzywna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
- półtorej łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoto cebule. Następnie dodać mięso mielone i rozdrobnić je widelcem. Obsmażyć i odstawić do ostudzenia. W garnku zagotować około półtora litra wody. Rozpuścić w niej kostkę rosołową. Dodać mięso z cebulą i gotować około 20 minut. Następnie dodać sałatkę meksykańską Poltino oraz fasolę czerwoną. Gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy wymieszać i doprawić majerankiem, słodką papryką oraz cukrem. Wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0