Aromatyczna zupa w meksykańskim stylu

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie  sałatki meksykańskiej Poltino
500 gramów mięsa mielonego
2 średniej wielkości cebule
1 puszka czerwonej fasoli
150 gramów koncentratu pomidorowego
1 kostka rosołowo warzywna
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
1 łyżka mielonej słodkiej papryki
półtorej łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoto cebule. Następnie dodać mięso mielone i rozdrobnić je widelcem. Obsmażyć i odstawić do ostudzenia. W garnku zagotować około półtora litra wody. Rozpuścić w niej kostkę rosołową. Dodać mięso z cebulą i gotować około 20 minut. Następnie dodać  sałatkę meksykańską Poltino oraz fasolę czerwoną. Gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy wymieszać i doprawić majerankiem, słodką papryką oraz cukrem. Wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background