Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie sałatki meksykańskiej Poltino
- 500 gramów mięsa mielonego
- 2 średniej wielkości cebule
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 150 gramów koncentratu pomidorowego
- 1 kostka rosołowo warzywna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
- półtorej łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek drobno posiekać.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoto cebule.
- Następnie dodać mięso mielone i rozdrobnić je widelcem.
- Obsmażyć i odstawić do ostudzenia.
- W garnku zagotować około półtora litra wody.
- Rozpuścić w niej kostkę rosołową.
- Dodać mięso z cebulą i gotować około 20 minut.
- Następnie dodać sałatkę meksykańską Poltino oraz fasolę czerwoną.
- Gotować około 15 minut.
- Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy wymieszać i doprawić majerankiem, słodką papryką oraz cukrem.
- Wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0