Aromatyczna zupa w meksykańskim stylu

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie  sałatki meksykańskiej Poltino
  • 500 gramów mięsa mielonego
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 150 gramów koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołowo warzywna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • półtorej łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

  • Cebulę i czosnek drobno posiekać.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na złoto cebule.
  • Następnie dodać mięso mielone i rozdrobnić je widelcem.
  • Obsmażyć i odstawić do ostudzenia.
  • W garnku zagotować około półtora litra wody.
  • Rozpuścić w niej kostkę rosołową.
  • Dodać mięso z cebulą i gotować około 20 minut.
  • Następnie dodać  sałatkę meksykańską Poltino oraz fasolę czerwoną.
  • Gotować około 15 minut.
  • Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy wymieszać i doprawić majerankiem, słodką papryką oraz cukrem.
  • Wymieszać i gotować jeszcze około 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background