Nasze sprawdzone przepisy
Delikatne knedle ze szpinakiem
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 6
Kalorii: W 1 porcji 308 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 825
0
Składniki:
- 300 gramów szpinaku Poltino
- 3 czerstwe bułki
- 2 jajka
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki tartego sera żółtego
- Pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- Sól i pieprz
- 100 gramów orzechów włoski
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Czerstwe bułki należy rozdrobnić na małą kosteczkę.
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę.
- Podsmażyć, aż ładnie się zrumieni.
- Następnie dodać czosnek i smażyć przez minutę.
- Po tym czasie wrzucić szpinak i smażyć, aż będzie aksamitny.
- Całość ostudzić.
- Przygotowaną masę połączyć z jajkami i rozdrobnionymi bułkami.
- Dodać bułkę tartą oraz ser żółty.
- Wymieszać.
- Następnie dodać orzechy, sok z cytryny oraz miód i wyrobić ciasto.
- Formować kulki i gotować je około 15 minut w gorącej wodzie.
- Podawać można z ulubionym sosem.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0