Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 4 filety z dorsza
- 1 opakowanie marchewki w kostce Poltino
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki miodu
- Pół łyżeczki cynamonu
- Pieprz ziołowy
- Sól
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Filety z dorsza umyć i osuszyć.
- Obficie posypać je pieprzem ziołowym i solą. Tak przygotowane położyć na blasze i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut.
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego marchewkę.
- Dodać sok i trochę miąższu z pomarańczy.
- Wlać miód oraz dodać cynamon.
- Smażyć, co jakiś czas mieszając, aż marchewka lekko zacznie się rozpadać. Tak przygotowaną wyłożyć na talerz, a na nią ułożyć upieczonego dorsza.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0