Dyniowo – żurawinowa rapsodia

Szybki i łatwy w przygotowaniu Kurczak w sosie curry z brokułami. Zawsze smaczne i zdrowe przepisy.

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

200 gramów dyni Poltino
szczypta cynamonu
szczypta imbiru
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta mielonych goździków
łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 łyżki miodu
250 ml śmietanki kremówki 30%
łyżka cukru pudru
100 g serka mascarpone
200 g świeżej żurawiny
50 g cukru
pół łyżeczki agaru

Sposób przygotowania:

Dynie gotujemy do miękkości, następnie blendujemy na puree i dodajemy miód. Mieszamy i zostawiamy do wystudzenia. Żurawinę myjemy, przekładamy do garnka i gotujemy z dodatkiem cukru. Gdy się rozgotuje, dodajemy agar, miksujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Kremówkę ubijamy z cukrem, a następnie mieszamy z mascarpone. 2 łyżki dodajemy do ostudzonego musu dyniowego i mieszamy. Do pucharków nakładamy warstwę purée z dyni, kremówki, żurawiny i ponownie dyni. Dekorujemy kremem i owocami żurawiny.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background