Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie jagód Poltino
- 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- ¾ szklanki oleju
Sposób przygotowania:
- Do miski wsypać cukier, cukier waniliowy oraz wbić jajka i dodać jogurt naturalny.
- Wymieszać całość do połączenia się składników.
- Następnie dodać olej i mąke i ponownie wszystko wymieszać.
- Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wsypać bułka tartą.
- Następnie wlać 1/3 ciasta i posypać jagodami.
- Nałożyć następną warstwę ciasta i jagód. W sumie warto zrobić 3 warstwy tego typu.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut.
- Przed podaniem posypać ciasto cukrem-pudrem.
Smacznego.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0