Jogurtowiec z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

- 1 opakowanie jagód Poltino
- 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- ¾ szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Do miski wsypać cukier, cukier waniliowy oraz wbić jajka i dodać jogurt naturalny. Wymieszać całość do połączenia się składników. Następnie dodać olej i mąke i ponownie wszystko wymieszać. Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wsypać bułka tartą. Następnie wlać 1/3 ciasta i posypać jagodami. Nałożyć następną warstwę ciasta i jagód. W sumie warto zrobić 3 warstwy tego typu. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut. Przed podaniem posypać ciasto cukrem-pudrem. 

Smacznego.

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background