Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie kalafiora Poltino
- Pół szklanki tartego parmezanu
- Pół szklanki tartego sera gouda
- Pół szklanki tartego sera bursztyn
- 2 szklanki śmietany kremówki
- 2 gałązki świeżego tymianku
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Kalafior ugotować do miękkości i ostudzić.
- W dużym rondelku podgrzać śmietankę, a następnie stopniowo wrzucać do niej kolejne gatunki sera. Cały czas mieszając, rozpuścić dokładnie sery.
- Na koniec wrzucić kilka listków tymianku i kalafior.
- Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0