Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie kalafiora Poltino
Pół szklanki tartego parmezanu
Pół szklanki tartego sera gouda
Pół szklanki tartego sera bursztyn
2 szklanki śmietany kremówki
2 gałązki świeżego tymianku
Sól i pieprz
Pół szklanki tartego parmezanu
Pół szklanki tartego sera gouda
Pół szklanki tartego sera bursztyn
2 szklanki śmietany kremówki
2 gałązki świeżego tymianku
Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Kalafior ugotować do miękkości i ostudzić.
W dużym rondelku podgrzać śmietankę, a następnie stopniowo wrzucać do niej kolejne gatunki sera. Cały czas mieszając, rozpuścić dokładnie sery. Na koniec wrzucić kilka listków tymianku i kalafior. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
W dużym rondelku podgrzać śmietankę, a następnie stopniowo wrzucać do niej kolejne gatunki sera. Cały czas mieszając, rozpuścić dokładnie sery. Na koniec wrzucić kilka listków tymianku i kalafior. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0