Lekka sałatka z zieloną fasolką i czarnuszką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
100 gramów suszonych pomidorów w zalewie
400 gramów sera mozzarela (biała)
100 gramów szynki
1 łyżka czarnuszki
1 łyżka oleju
 

Sposób przygotowania:

Fasolkę gotujemy do miękkości według instrukcji podanej na opakowaniu. Suszone pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w mniejsze paski. Mozzarellę rozrywamy na drobne, mniejsze kawałki. Szynkę kroimy w paseczki i lekko podsmażamy  na oleju. Do miski wrzucamy fasolkę, suszone pomidory, mozzarellę oraz szynkę. Całość polewamy dwoma łyżkami zalewy z suszonych pomidorów i mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy z wierzchu czarnuszką.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background