Nasze sprawdzone przepisy
Lekka sałatka z zieloną fasolką i czarnuszką
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 417
0
Składniki:
- 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
- 100 gramów suszonych pomidorów w zalewie
- 400 gramów sera mozzarella (biała)
- 100 gramów szynki
- 1 łyżka czarnuszki
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
- Fasolkę gotujemy do miękkości według instrukcji podanej na opakowaniu.
- Suszone pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w mniejsze paski.
- Mozzarellę rozrywamy na drobne, mniejsze kawałki.
- Szynkę kroimy w paseczki i lekko podsmażamy na oleju.
- Do miski wrzucamy fasolkę, suszone pomidory, mozzarellę oraz szynkę.
- Całość polewamy dwoma łyżkami zalewy z suszonych pomidorów i mieszamy.
- Wykładamy na talerz i posypujemy z wierzchu czarnuszką.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0