Nasze sprawdzone przepisy
Makaron na szybko z fasolką szparagową i zielonym groszkiem.
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 62
0
Składniki:
Pół opakowania zielonego groszku Poltino
1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
1 opakowanie makaronu typu penne
Pół pęczka świeżego tymianku
4 łyżki oliwy z oliwek
Pół łyżeczki pieprzu
1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
1 opakowanie makaronu typu penne
Pół pęczka świeżego tymianku
4 łyżki oliwy z oliwek
Pół łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania:
Groszek oraz zieloną fasolkę ugotować do miękkości.
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu producenta.
W szklance wymieszać oliwę z oliwek oraz pieprz, sól i drobno posiekaną kolendrę.
Ugotowany makaron wraz z groszkiem i fasolką wrzucić do miski i zalać oliwą z oliwek z przyprawami.
Całość wymieszać i przekładać na talerze.
Smacznego.
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu producenta.
W szklance wymieszać oliwę z oliwek oraz pieprz, sól i drobno posiekaną kolendrę.
Ugotowany makaron wraz z groszkiem i fasolką wrzucić do miski i zalać oliwą z oliwek z przyprawami.
Całość wymieszać i przekładać na talerze.
Smacznego.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0