Makaron na szybko z fasolką szparagową i zielonym groszkiem.

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół opakowania zielonego groszku Poltino
  • 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
  • 1 opakowanie makaronu typu penne
  • Pół pęczka świeżego tymianku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Pół łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

  • Groszek oraz zieloną fasolkę ugotować do miękkości.
  • Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • W szklance wymieszać oliwę z oliwek oraz pieprz, sól i drobno posiekaną kolendrę.
  • Ugotowany makaron wraz z groszkiem i fasolką wrzucić do miski i zalać oliwą z oliwek z przyprawami.
  • Całość wymieszać i przekładać na talerze.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background