Nasze sprawdzone przepisy
Makaron na szybko z fasolką szparagową i zielonym groszkiem.
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 35 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 212
0
Składniki:
- Pół opakowania zielonego groszku Poltino
- 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
- 1 opakowanie makaronu typu penne
- Pół pęczka świeżego tymianku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Pół łyżeczki pieprzu
Sposób przygotowania:
- Groszek oraz zieloną fasolkę ugotować do miękkości.
- Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu producenta.
- W szklance wymieszać oliwę z oliwek oraz pieprz, sól i drobno posiekaną kolendrę.
- Ugotowany makaron wraz z groszkiem i fasolką wrzucić do miski i zalać oliwą z oliwek z przyprawami.
- Całość wymieszać i przekładać na talerze.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0