Nasze sprawdzone przepisy
Makaron z brukselką
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 765 w 1 porcji kcal
Poltino Przepisy kulinarne 372
0
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 1 opakowanie makaronu świderki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 150 gramów parmezanu
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- Sól
- 2 łyżki masła
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Brukselkę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić.
- Tak samo postąpić z makaronem.
- Brukselkę przekroić na pół i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem.
- Smażyć, aż ładnie się zrumieni, następnie zdjąć z ognia i przerzucić do miski.
- Dodać makaron.
- W szklance wymieszać oliwę z oliwek z wędzoną papryką i wlać do miski z brukselką i makaronem.
- Posypać wszystko parmezanem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszać i gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0