Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 120 gramów masła
- 1 opakowanie dyni Poltino
- 1 łyżeczka zmielonych goździków, imbiru oraz gałki muszkatołowej
- 2 jajka
- 160 gramów cukru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka proszku waniliowego
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
- Dynie ugotować w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i zblendować.
- Masło ubić z cukrem.
- Następnie dodać jajka oraz cukier waniliowy i ponownie zmiksować.
- Dodać dynię, mąkę oraz przyprawy i proszek do pieczenia.
- Wyrobić ciasto na jednolitą masę.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać po trochu ciasta formując kółka.
- Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 12 minut.
- Przed podaniem udekorować ulubionym lukrem.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0