Sałatka jarzynowa z kukurydzą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki warzywnej do sałatki jarzynowej Poltino
  • 2 średniej wielkości ziemniaki
  • 1 duże i kwaskowate jabłko
  • 5 ogórków kiszonych
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • 5 łyżek majonezu
  • 3 jajka
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Warzywa z mieszanki do sałatki jarzynowej Poltino ugotuj do miękkości. Przełóż do miski i ostudź.
  • Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych warzyw.
  • Ogórki kiszone, ze skórką, pokrój w kostkę i wrzuć do miski z warzywami.
  • Jabłko obierz ze skóry, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw w misce.
  • Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i następnie pokrój w kostkę. Dodaj do pozostałych składników.
  • Do warzyw dodaj musztardę i majonez. Posól i popieprz do smaku. Całość wymieszaj. Jeśli lubisz bardziej wyrazista w smaku sałatkę, dodaj więcej musztardy.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background