Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie dyni Poltino
papryczka chili
5 łyżek gęsiego smalcu
3 gałązki tymianku
sok z cytryny
szczypta kminku
3 ząbki czosnku
papryczka chili
5 łyżek gęsiego smalcu
3 gałązki tymianku
sok z cytryny
szczypta kminku
3 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
Smalec rozpuścić w rondelku. Dodać dynię Poltino, posiekaną papryczkę chili i kminek. Całość podsmażyć na wolnym ogniu. Kiedy dynia zmięknie, zmiksować ją na gładki krem i doprawić do smaku listkami tymianku, startym czosnkiem, solą i sokiem z cytryny. Przełożyć do miseczki i ostudzić. Wstawić do lodówki i następnego dnia podawać z chlebem na śniadanie.
Smacznego ?
Smacznego ?
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0