Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie dyni Poltino
- papryczka chili
- 5 łyżek gęsiego smalcu
- 3 gałązki tymianku
- sok z cytryny
- szczypta kminku
- 3 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
- Smalec rozpuścić w rondelku.
- Dodać dynię Poltino, posiekaną papryczkę chili i kminek.
- Całość podsmażyć na wolnym ogniu. Kiedy dynia zmięknie, zmiksować ją na gładki krem i doprawić do smaku listkami tymianku, startym czosnkiem, solą i sokiem z cytryny.
- Przełożyć do miseczki i ostudzić.
- Wstawić do lodówki i następnego dnia podawać z chlebem na śniadanie.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0