Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 400 gramów ryżu białego
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 1 marchewka
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć, pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Muszą się ładnie zeszklić. Następnie wrzucić drobno posiekaną marchewkę i szpinak.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Smażyć całość 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec wymieszać szpinak z ryżem.
- Danie jest gotowe.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0