Sałatka z czerwoną fasolą, czerwona papryką, brokułami i quinoa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Szklanka fasoli czerwonej
  • Pół szklanki kaszy quinoa
  • 1 czerwona papryka
  • 6 różyczek brokułów Poltino
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Fasolę namoczyć przez noc.
  • Następnego dnia ugotować na miękko.
  • Brokuły ugotować na miękko.
  • Kasze quinoa przygotować na sypko według instrukcji producenta.
  • Do miski wrzucić ugotowaną kaszę, fasolę, brokuły oraz pokrojona w kostkę czerwoną paprykę.
  • Całość wymieszać.
  • Polać oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszać.
  • Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background