Zapiekanka z brukselką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: w 300 gramowej porcji 605 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 szklanki makaronu penne
  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 1 duża czerwona cebula
  • 200 gramów tartego parmezanu
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 łyżki masła
  • Sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować i odcedzić.
  • Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć brukselkę razem z czosnkiem i cebulą pokrojonymi w drobną kosteczkę.
  • Zdjąć z ognia i ostudzić.
  • Do miski wrzucić brukselkę z czosnkiem i cebulą, makaron oraz śmietankę.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Tak przygotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • Całość posypać startym parmezanem.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background