Zapiekanka z brukselką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: w 300 gramowej porcji 605 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

2 szklanki makaronu penne
1 opakowanie brukselki Poltino
1 duża czerwona cebula
200 gramów tartego parmezanu
200 ml śmietany 30%
1 łyżki masła
Sól i pieprz
2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować i odcedzić.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć brukselkę razem z czosnkiem i cebulą pokrojonymi w drobną kosteczkę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do miski wrzucić brukselkę z czosnkiem i cebulą, makaron oraz śmietankę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia. Całość posypać startym parmezanem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background