Nasze sprawdzone przepisy
Zapiekanka z brukselką
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: w 300 gramowej porcji 605 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 689
0
Składniki:
- 2 szklanki makaronu penne
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 1 duża czerwona cebula
- 200 gramów tartego parmezanu
- 200 ml śmietany 30%
- 1 łyżki masła
- Sól i pieprz
- 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć brukselkę razem z czosnkiem i cebulą pokrojonymi w drobną kosteczkę.
- Zdjąć z ognia i ostudzić.
- Do miski wrzucić brukselkę z czosnkiem i cebulą, makaron oraz śmietankę.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Tak przygotowane przełożyć do żaroodpornego naczynia.
- Całość posypać startym parmezanem.
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0