Kategorie

Zupa kalafiorowa z koperkiem 450g

Lekka, wiosenna zupa, którą wykorzystać można jako gotowy posiłek lub podstawę pysznej zupy jarzynowej. Świeży koperek czyni ją niesamowicie aromatyczną, a warzywa - zdrową i lekkostrawną. Dodatek pokrojonych ziemniaków, makaronu lub ryżu sprawi, że będzie ona sycąca i gęsta. Świetny pomysł dla tych, którzy kochają wiosenne warzywa

Skład:

kalafiory, marchew, pietruszka, selery, pory, koperek

Sposób przygotowania:

Zawartość opakowania (bez rozmrażania) wsypać do 1-1,5 litra gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej lub do wywaru z mięsa. Gotować ok.15 minut. Pod koniec gotowania dodać łyżkę śmietany. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup. Ugotowaną zupę można zmiksować i podawać jako zupę krem. Przed podaniem posypać obficie koperkiem i natką pietruszki.
Białko Węglowodany przyswajalne Tłuszcz całkowity kcal/kj
1,9 3,2 0,2 28/117