Frytki karbowane 750g
Frytki to nie tylko idealny składnik domowego obiadu, ale także pomysł na sycącą kolację. Jeśli lubisz odżywiać się bez tłuszczu - przygotuj je w piekarniku. Jeśli wolisz klasycznie przyrządzone frytki - włóż je na kilka minut do frytkownicy. Będą miały chrupiącą skórkę i miękkie, aksamitne wnętrze. Dzięki temu, że są karbowane - będą atrakcyjnie wyglądały na talerzu. Możesz zajadać się frytkami samodzielnie z dodatkiem ketchupu lub wykorzystać je jako dodatek do wielu potraw.

Skład:
Sposób przygotowania:
Frytkownica: Zamrożoną porcję frytek zanurzyć w tłuszczu uprzednio rozgrzanym do temperatury 170 – 180º i smażyć 4 - 5 min. do uzyskania jasnozłotego koloru.
Patelnia: Rozgrzać niewielką ilość tłuszczu. Zamrożone frytki rozłożyć płasko na patel
Białko | Węglowodany przyswajalne | Tłuszcz całkowity | kcal/kj |
---|---|---|---|
1,8 g | 17 g | 3,8 g | 114/481 |
dobre i sprawdzone

